Страници

11.12.2012 г.

ads

Днес попаднах на една привидно доста приятна статия в "Капитал". Темата бе за хора от рекламния бранш, които поддържат блогове, а заглавието - "Рекламна компания". Акцентът по-скоро бе върху блоговете, не толова върху това, че авторите са рекламисти.
Статията не е натоварваща, даже е приятна. Позитивна.
Това обаче, което ме потресе дълбоко, бяха коментарите под нея. Коментари на хора, които четат.
По принцип читателите на "Капитал" винаги са ме изненадвали с разумието си и нормалността си. Почти винаги чета коментарите под статиите в capital.bg, защото в повечето случаи са уместни и адекватни. В този случай обаче, бях леко притеснен:


"Татьови сладки те, чисти неразбрани гении, да го Е :)
Дребни джебчии на едро :) "

_
"Ако на света съществува нещо по-безполезно от моделка, това е рекламист. Каква дума само!!! Непрекъснато спамите всевъзможни пространства - интернет, града, телевизия, вестници и списания, натрапвайки ни жалките си идеи и лигави опити за креативност (още една глупашка дума); превъзнасяйки всевъзможни ненужни неща, като вас самите."
Не знам защо работещите в рекламния бранш са си навлекли ненавистта на хората. Може би защото работата им е да подбудят някакво съмнение, да предизвикат дразнител или да излъжат леко останалите, заради една или друга цел, за да продадат даден продукт или услуга... Но не мисля, че това трябва да е повод да бъдат мразени!
И като казвам "бъдат мразени", не изключвам и себе си.
Защото... ами и аз се занимавам с реклама... и пиша тук... ъъ-ъъ... 

Няма коментари: