Страници

29.11.2012 г.

Якият редактор!

Autodesk Did It Again!
Представям ви новия любим app за андроид - Pixlr Express.

Описание:
"More than 600 effects, overlays, and borders to personalize any image, free!
Pixlr Express is a fun and free photo editor that lets you quickly crop, re-size, and fix any picture, remove red-eye, and whiten teeth. Then choose from more than 600 effects, overlays, and borders to personalize any image—all for free. From the makers of Pixlr-o-matic, Pixlr Express will make you look like a pro, even if you've never edited a photo before."

Мина почти година от излизането на Pixlr-O-Matic, за който писах и ето, че на бял свят се появи доста подобрена програма за обработка на снимки.
Тя е супер изчистена като интерфейс.
Съдържа в себе си и типичните за pixlr-o-matic предварително зададени ефекти за редакция на снимки, така че спокойно можете да не се възползвате от старото приложение - както предпочетете.
Това, което ме впечатли най-много, е работата и лекотата на приложението - не се замисля при нито една от редакциите и е много юзър-френдли!


След зареждане, програмата дава опция за избор на снимка за редакция или пък създаване на фото от камерата на телефона.

В секция adjustments има страхотен crop tool, който дава опция за оразмеряване на изрязването както в аспекти, така и свободно. Съдържа и почти всички други опции за редакция, които има в WEB версията на Pixlr Express: sharpen, denoise, focal blur и т.н. Както и за мързеливите - autofix.
Има и опции за премахване на червени очи, както и за избелване на зъби :)

Другия интересен бутон е effect.
Там са разположени предварително зададените настройки за оцветяване и ефекти.
Ако човек се позаиграе, може да създаде страхотни крайни варианти на обикновените снимки, които е правил с камерата на телефона.
Там са и любимите ми vintage ефекти, които обожавам да използвам.
Интересното е, че всяка секция от ефекти не е предварително инсталирана. При първото отваряне ефектите се смъкват и бутона леко потъмнява, за да се отличава.
Можете да сложите по едно сърчице на любимия ефект, за да го ползвате в последствие без много търсене.

След като сте готови със всички редакции, можете да запазите снимката или пък директно да я споделите във facebook, twitter или където пожелаете.

Аз съм отново впечатлен от програмата! Върви страхотно на вече старичкият ми SGS1.
Пирон в ковчега на инстаграмаджиите!

Няма коментари: