Страници

24.01.2012 г.

Пре*би другарче...

Няма по-сладко нещо от това, да прецакаш мобилния си оператор!


Алтернативните методи на комуникация вече се усещат като реална заплаха за мобилните оператори и доставчиците на гласови услуги. Всемогъщата интернет мрежа предлага нови начини на общуване, като голяма част от тях са или безплатни, или на доста ниски цени. Живеем вече в ерата на Skype, Google Voice и редица VoIP решения, които дават възможност на милиони хора да скъсяват дистанцията помежду си, да комуникират по-добре и по-евтино.
Наскоро четох една статия в Капитал, според която над 1 милион българи вече разполагат с умни телефони. Не съм убеден, че 100% от тези устройства разполагат с умни притежатели, но пък за тези, които знаят за какво да ги използват са следващите няколко реда.
Смартфоните и приложенията за тях ни дават прекрасна възможност да "прескочим" оператора и използвайки мобилната му мрежа, да провеждаме разговори и да изпращаме съобщения, без те да се таксуват в месечната сметка. Целият трафик минава през интернет - а интернет има навсякъде. Красота!
Ще представя на кратко две страхотни приложения, които аз използвам за разговори, съобщения и чат. Благодарение на тях, сметката ми за мобилен телефон доста намаля и се радвам на чудесна комуникация с приятели.
Сигурен съм, че има и много други полезни програми, които вие използвате - очаквам да ме светнете!

Описание:
"Viber - Be Free to Communicate. Call and text anyone, anywhere.
Viber lets everyone in the world connect. Freely. More than 40 million Viber users call, text, send photos and locations with each other worldwide - for free.
Viber is available for Android and iPhone. We are always introducing new features, platforms and possibilities..."


Viber е най-прекрасният начин да прецакате мобилния си оператор! Платформа за безплатни разговори и съобщения между всички, които имат инсталирано приложението - телефони с Android и iOS (скоро и за BlackBerry).
Хитрото тук е, че не ви се налага да търсите други абонати, които я използват - те автоматично се появяват сред хората във вашите контакти, веднага след като инсталирате и регистрирате програмата.
За да провеждате Разговори през Viber е добре да се закачите на WI-FI или на 3G. През нормален GPRS минават само съобщенията, но разговор е почти невъзможно да се осъществи.
От скоро, освен за разговори и съобщения, приложението дава възможност да изпращате снимки до други абонати, както и да давате своето местоположение (location). Второто е много е удобно, когато искате да ориентирате някой къде се намирате.
Препоръчвам приложението за всички, които искат да спестят близо 1/3 от разходите си за мобилни услуги.
Е, вярно, че хаби малко от ресурса на апарата, но пък приложението е безценно! 

от: imo.im
Описание:
"IM on Skype, Facebook, GTalk, MSN, ICQ/AIM, Yahoo, Jabber, Vk.com, Hyves
With imo instant messenger, it’s easy to stay in touch with friends on your existing IM accounts on Facebook Chat, Google Talk, Skype, MSN, ICQ/AIM, Yahoo, Jabber, and Myspace, Vkontakte.ru, Hyves."


IMO е страхотен мулти-чат клиент, за който отдавна се каня да пиша. От доста време използвам WEB-версията, която преди няколко месеца получи страхотен визуален ъпдейт. Логично, същото се случи и с мобилната.
IMO е един от малкото мулти-чат клиенти, които все още дават възможност за използване на Skype. Именно това го прави много ценен за всички, освен интеграцията на ICQ, Gtalk, естествено Facebook и много други чат-системи. IMO е един много добър полу-заместител на оригиналното Skype-приложение, което е доста тежко и хаби сериозни ресурси на Android апаратите.
За съжаление, за момента няма възможност да се провеждат Skype разговори през приложението. Има опция обаче, която дава възможност да запишете кратко аудио, което се изпраща като линк за слушане на човека отсреща. Могат да се изпращат и файлове, които по същия начин се ъплоудват на сървър и при абоната отива линк за download.
Дизайнът е приятен, работи леко и бързо.
Много ми харесва и го използвам с удоволствие.

Няма коментари: