Страници

8.01.2011 г.

Музикални партизани

Скъпи сънародници,

През изминалата 2010-та година, родната ни музикална индустрия народи отново серия от нечовешки простотии! Като започнем със "Съчките" и "Родната полиция", че да стигнем до "Бербааатов белеежи, беее" и друга подобна ушна кал. 
Как човек да не се гордее с родния шоу-бизнес ми кажете? Как!?


Въпреки това, с гордост мога да кажа, че все още съществува един кръг от музиканти и изпълнители, които стоически продължават да живеят и творят в милата ни татковина. Без подкрепа от страна на медиите. Без помощ от правителството. С ясно съзнание, че едва ли ще стигнат популярността на презокеанските си колеги (или поне на европейските). Успяват да дърпат напред и да повдигат реномето на българската музика, единствено въоръжени с много талант, ентусиазъм и приятели. Истински музикални партизани.
Всъщност 2010-та година беше повече от страхотна: Gravity Co се събраха, Babyface Clan  отново записват, Big Sha пусна парче с DMX... че да стигнем и до емоцията, с която ни заредиха големите AC/DC, Metallica, Ramstein, Prodigy, Elton John ... 

Та...
Следващите няколко скрола надолу по страницата са посветени на най-добрите български неща, които чух и видях тази година. Е, не толкова по българските музикални телевизии (които вече спрях тотално да гледам). Щото тях ги няма.
Именно благодарение на новите музикални медии - YouTube, Vbox7, MusicSpaceTV, както и на социалните мрежи и интернет, тези талантливи млади хора успяват да достигат до очите и ушите на хората и без тях. 
Популярната музика влезе в ъндърграунда.
Това е положението.

Я послушайте сега...

Орлин Павлов



Tri O Five



Ruth



Kuts & Klets



Тони


Dokle & Greesh


Граффа



Миленита


Това са част от любимите ми български песни тази година. Не са подредени в определен приоритет. Знам, че пропускам доста - не е умишлено.
Щеше ми се да напиша по няколко реда за изпълнителите, но мисля, че достатъчно се разпрострях за сега. 
Много са добри! Уникални! 

А лозунгът е:

Слушайте и подкрепяйте хубавата българска музика!

3 коментара:

Тошо каза...

Ето ги в плейлист:
http://goo.gl/kmdpY

Sotiroff каза...

10x
Обещавам другия път да се сетя да направя плейлист!
:)

Unknown каза...

ole, mishitu mi puska taz za kotaraciti! :-)) mnogo i se radvame na taq pesniovka :-) i drugite sa nice