Страници

27.07.2012 г.

Музикалната клиника

"Музикант къща не храни!" - това бяха думите на баща ми навремето, когато му казах, че искам да се занимавам с музика. Това са били думите и на много други хора, чиито синове и дъщери са тръгнали по този трънлив път.

В България ситуацията с музикалния бизнес е такава, че ако си решил да се занимавап, имаш като цяло... 3 варианта:

  1. Да имаш много пари и да го правиш за удоволствие.
  2. Да имаш богат (гей) любовник.
  3. Да си изключително талантлив и да имаш добри връзки и контакти.
А третото е валидно дори и да не си твърде талантлив...

Защо захващам тази тема?
Защото все още в мен спи дълбоко нейде идеалистичната душа на музикалния романтик, които се надява, че "рано или късно слънцето огрява и кучия гъз" и добрите музиканти в България ще намерят своето заслужено място.
И няма да се возят в градския транспорт, няма да събират с гладуване пари за лъскави дрешки и инструменти, няма да плащат на медиите, за да направят интервю с тях, няма да ходят на "турнета" в Скандинавия, за да изкарат зимата...
Как в нормалните държави всичко е измислено?! Как така там всичко им е наред?!
Не знам.

Лъч светлина в края на тунела - Music Clinic Records.
Това е новият лейбъл, който обединява музиканти в няколко различни жанра.
С чудесня идея, малко пари и много позитивно мислене могат да се направят страхотни неща!
И реших да драсна няколко реда за тях, не защото са мои приятели... Просто защото се радвам, че в България продължава да има музикални инати като тях. Благодарение на такива хора, все още чалгаджийницата не е удавила музикалната култура у нас.

Стискам им палци!




1 коментар:

Анонимен каза...

Това е много готина идея за този лейбъл, но като се събират толкова много музиканти поне наистина да бяха различни..."обединява музиканти от различни стилове"??? Чух диска....в един момент по средата се запитах, едно и също парче ли слушам?! Много еднакъв албум и артистите далеч не са различни! Ще следя развитието на лейбъла и се надявам във VOL. 2 да чуя нещо поне малко по различно и интересно! Успех